SPECIFIC NATURE OF SOCIAL SERVICES AS A MEANS OF SOCIAL EFFECTS PRODUCTION


Cite item

Full Text

Abstract

The paper displays the peculiarities of social services as a means of social effects production. The author looks upon the social sphere as a human activity, aimed at human capital formation, and carried out by means of services or financial aid, which has positive externalities.

About the authors

Mihail Yuryevich Ivanov

Samara State Academy of Social Sciences and Humanities

Author for correspondence.
Email: i500@rambler.ru

doctor of economics, head of "Economics"

443090, Russia, Samara, Antonov-Ovseenko st., 26, Room 311

References

  1. Вульфович Р.М. Управление социальной сферой муниципального образования. Сыктывкар: КРАГСиУ, 2004. 142 с.
  2. Кухтинова Л.Г. Экономический механизм управления сферой социальных услуг (теория и практика): Дисс. … д-ра. экон. наук. Самара, 2007. 310 с.
  3. Медянцева С.Г. Система социальных услуг в процессе становления и развития рыночной экономики: Автореф. дис. … канд. экон. наук. Кемерово, 2003. 24 с.
  4. Перепелкин, В.А., Семенов Г.В., Хайруллин Р.К. Особенности создания добавленной стоимости при оказании услуг, их учёта, оценки в составе общественного (национального) продукта // Вестн. Самар. гос. экон. ун-та. 2011. №11 (85). С. 98-101.
  5. Рубинштейн А.Я. Экономика социального сектора: проблемы теории// Экономическая наука современной России. 2005. № 1. С. 47-63.
  6. Сосунова Л.А., Серпер Е.А. Специфика интеллектуальной собственности в сфере услуг // Вестн. Самар. гос. экон. ун-та. 2010. №65. С. 95-98.
  7. Чернова Д.В. Проблемы и перспективы стратегической логистики в России // Вестн. Самар. гос. экон. ун-та. 2012. № 92. С. 108-112.
  8. Шишкин С.В. Экономика социальной сферы. М.: ГУ ВШЭ, 2003. 367 с.

Supplementary files

Supplementary Files
Action
1. JATS XML

Copyright (c) 2013 Ivanov M.Y.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies